Senioren vereniging Krommenie al bijna  300 leden
Alle bij "Activititeiten" genoemde onderdelen zijn ook voor de KBO leden toegankelijk.
.

Thema middagen
 
                            Oproep voor operaliefhebbers
Zaterdagavond 15 december gaan we weer naar de opera in New York (nou ja, in de Pathé Zaandam).
Vertoond wordt La Traviata van Verdi in een rechtstreekse verbinding met de Metropolitan. 
We gaan met openbaar vervoer.
Wilt u mee? Bel of mail even voor 7 december, dan bestel ik kaarten.
Nora tel: 621 8700 of e-mail: n.swagerman@planet.nl 
Tip, op maandagmiddag is er altijd een herhaling!


                   Andalusië, de ”Europese Oriënt” (NIVON)
Cisca en Evert Abspoel bekend door hun goede lezingen en prachtige foto’s komen dit keer met een land dat nu eens niet ver weg is, maar waar velen geweest zijn. 
Al Andalus, oftewel Andalusië heeft meer diversiteit en meer gedaanten gehad dan welk ander deel van Europa ooit. Door zijn ligging aan de uiterste zuidflank van Europa werd Spanje het strijdtoneel van allerlei volkeren.
In Andalusië vinden we een weerspiegeling van de unieke verwevenheid van de joodse, islamitische en christelijke cultuur.
Al eeuwenlang raken bezoekers in de ban van de moskee van Cordoba, het Alhambra van Granada of de kathedraal van Sevilla.
Maar Spanje heeft ook tradities die nu nog sterk leven en uitgebreid worden gevierd: de Feria in Sevilla,  de Fallas in Valencia en de stierengevechten in de arena’s.
In Malaga beleven we de viering van “Semana Santa”, de goede week voor Pasen met indrukwekkende processies van de lokale broederschappen.
De echte authentieke flamenco vind je in Andalusië,  waar je regelmatig flamenco-optredens kunt bijwonen, zowel in de theaters als op straten en pleinen.
Naast een bezoek aan Andalusië maken we tevens een uitstapje naar Valencia en Barcelona, waar we het werk van de beroemde architecten Gaudi en Calatrava bekijken. 
Zondag 16 december 2018, om 10.30 uur. De zaal is open vanaf  10.00 uur Buurtcentrum De Pelikaan,
Toegang: Leden en SVK-leden: € 4,00, niet-leden: € 6,00.

Crea Café 2019: Tipje van de sluier In 2019 opent het Crea Café elke 2de vrijdag van de maand weer haar deuren. Voor het komend jaar hebben we een heel gevarieerd programma bedacht, zoals glasverven, bloempotmannetjes maken, eieren batikken en nog veel meer. Niet creatief, ziet u graag anderen werken?  Maar wilt u toch wel even in een gezellige sfeer een kopje koffie of thee drinken? U bent van harte welkom! Ook zullen we weer korte workshops organiseren zoals Schilderen met was, Breien en haken, Macrameeën, Schilderen volgens de Bob Ross methode, Sieraden maken enz. enz. Nora Swagerman